Serie gesprekken met ministeries

19-5-2017 – Welke mogelijkheden zijn er binnen de huidige wet- en regelgeving voor het uitvoeren van de pilots van de GDCT? Is er extra experimenteerruimte nodig en, zo ja, hoe kunnen we dat regelen? Dat is de insteek van gesprekken die vertegenwoordigers van het kernteam voeren met de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu.

Inmiddels hebben vier gesprekken plaatsgevonden. Volgens Astrid Meier, één van de gesprekspartners namens het kernteam, verhelderen de gesprekken veel. ‘We kwamen erachter dat er veel onduidelijkheden waren en dat de dingen juridisch gezien weer net iets anders liggen dan gedacht. Logisch, want het is behoorlijk complex.’ Ter verduidelijking is Astrid samen met een jurist van Rijkswaterstaat alle feiten voor circulair terreinbeheer zo helder mogelijk op een rijtje aan het zetten (wordt binnenkort rondgestuurd). Belangrijk om te vermelden is dat het Rijk voornemens is om de Vrijstellingsregeling aan te passen. De afstand waarover maaisel mag worden vervoerd, wordt dan van één naar 5 kilometer uitgebreid. Astrid: ‘Al hadden we nog liever gezien dat dit 10 kilometer was, we zijn er toch erg blij mee. Dit resultaat is mede door de inspanningen van het kernteam bereikt!’

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Kennisdeling, Kennisvermeerdering, Samenwerken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s