Van het kernteam

Dit is de eerste nieuwsbrief van het kernteam van de Green Deal Circulair Terreinbeheer. Deze nieuwsbrief zal regelmatig verschijnen om betrokkenen te informeren over relevante ontwikkelingen.

foto1      foto2

Het kernteam bestaat momenteel uit acht van de bijna 50 partners die graag willen deelnemen aan de Green Deal Circulair Terreinbeheer. De leden van het kernteam leveren inzet en/of middelen om de Green Deal te trekken. Deelnemers aan het kernteam zijn op dit moment: Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Provincie Gelderland, Waterschap Rijn en IJssel, Waterschap Vallei en Veluwe, Waterschap Vechtstromen, Waterschap de Dommel, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden.

Samen werken zij aan een plan van aanpak, dat is gebaseerd op de resultaten van een brede werksessie die plaatsvond op 13 oktober 2016 in de Waterzuivering te Ede. Circa 35 deelnemers, ruim drie kwart van de bij de Green Deal betrokken partijen, bezochten de dag. De ideeën en doelstellingen die tijdens de werksessie werden geoogst vormen input voor het plan van aanpak. Verder zal het plan van aanpak een risicoanalyse van de Green Deal in wording omvatten.

Een belangrijk onderdeel van het plan van aanpak is een goed overzicht van alle pilots die gerelateerd zijn aan de Green Deal. Om deze te inventariseren, stuurt het kernteam binnenkort aan alle partijen een invulformulier op.

Aansluiten?

Door ons als terreinbeheerders en marktpartijen te verenigen kunnen we een bijdrage leveren aan de circulaire economie. Om de belemmeringen te overwinnen en de kansen ten volle te benutten, is het belangrijk om gezamenlijk een vuist te maken.

Extra partijen zijn van harte welkom! Neem daarvoor contact op met Astrid Meier, info@circulairterreinbeheer.nl of 06 41 51 50 41. Ook voor andere vragen over deze Green Deal kan je bij Astrid Meier terecht.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Biobased economy, Biomassa-ketens, Business cases, Samenwerken, Terreinbeheer. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s