Maaisel loont

Dat maaisel goed bruikbaar is als bodemverbeteraar, ervaren sommige boeren al in de praktijk. Het verbetert de structuur van de bodem, vergroot de bodemvruchtbaarheid en zorgt voor het beter vasthouden van water.

‘’Al na vijf jaar was het percentage organische stof in de bodem verdubbeld’’, vertelt boer Jan Coppelmans in het tijdschrift Nieuwe Oogst van mei 2013. Coppelmans benut maaisel dat afkomstig is van de beekoevers van het naburige beheergebied van waterschap De Dommel. Het maaisel wordt vervoerd naar het bedrijf van Coppelmans, dat op enige afstand van de beek ligt. Hoewel juist die arme, hoger gelegen zandgronden wel wat organische stof kunnen gebruiken, vormt juist dit vervoer een juridische ‘punaise in de schoen’ voor het op grote schaal toepassen van circulair terreinbeheer.

Het artikel:

slootmaaisel_slimmer_gebruiken

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Biobased economy, Kennisdeling, Samenwerken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s